Regenboogvlag in brand gestoken: 'Geeft gevoel van onveiligheid'

De regenboogvlag van LHBTI+-vereniging DWH in Delft is in brand gestoken. De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek naar de vernieling. 'We hadden net zo'n leuk feest gehad, en daarna gebeurt dit. Echt hartstikke vervelend', reageert DWH-bestuurslid Dries Stuij.

De regenboogvlag wappert aan de gevel van de vereniging aan de Lange Geer. Nadat een feest zondagochtend vroeg rond 3.30 uur afgelopen was, was er nog niets aan de hand, zo schrijft Omroep West. 'We hadden echt een leuke bijeenkomst achter de rug', zegt Stuij. In de uren daarna is de vlag met opzet in brand gestoken.

'Nadat ik zondagochtend foto's van de verschroeide vlag deelde in een groepsapp, merkte je meteen dat dit grote impact heeft op onze vereniging. Leden reageerden geschokt en het geeft een gevoel van onveiligheid.' Getuigen worden opgeroepen zich te melden. Ook krijgt de politie graag camerabeelden uit de buurt.

Bron: Politie.nl

Het is niet de eerste keer dat DWH geteisterd wordt door vandalisme. In augustus vorig jaar werd het regenboogkunstwerk op een elektriciteitskastje aan de Westvest in Delft beklad. De vereniging zat in de selectiecommissie voor het kunstwerk. En al een paar keer is het raam ingegooid waarachter een regenboogvlag hangt.

'Dat is nog niet alles', vervolgt Stuij. 'Zo zijn leden van ons voor de deur lastig gevallen en bedreigd. Dit is de zoveelste stap in een reeks van anti-LHBTI+-acties.' DWH heeft aangifte gedaan.

Omroep West