Pro-Palestina demonstratie TU Delft: Studenten eisen dat banden met Israël worden verbroken

Studenten van de TU Delft zijn op woensdagmiddag samengekomen om te demonstreren tegen het geweld in Palestijnse gebieden. Ook eisen zij dat de TU banden met de Israëlische Defensie-industrie verbreekt.
Pro-Palestina demonstratie op de TU | Tom Twigt

Zo’n vijftig studenten en medewerkers van de Technische Universiteit kwamen samen om te demonstreren op het Prometheusplein op de universiteitscampus. De demonstratie begon om 12.00 uur en is inmiddels afgelopen. Meerdere sprekers namen het podium. Onder andere persoonlijke verhalen van slachtoffers van het geweldsconflict waren hier te horen.

Begüm, een van de organisatoren, droeg tijdens de protestactie een deel van de ontslagbrief van Craig Mokhiber voor. Mokhiber was tot voor kort hoofd van de mensenrechten voor de Verenigde Naties. Hij diende zijn ontslag in wegens het geweld in Gaza en ‘het falen van de VN om zijn rol te vervullen in het voorkomen van genocide’.

Relaties TU-Israël
Een belangrijke eis van de demonstranten is dat de TU banden met zowel Israel Aerospace Industries (IAI) als Lockheed Martin beëindigd. Volgens hen ‘dragen beide bedrijven bij aan genocide’. TU Delft was nog niet in de gelegenheid om hierop te reageren.