Prinsenhof kan prijs pakken

Vermeer staat meer dan ooit in de belangstelling. Het Rijksmuseum en Museum Prinsenhof pakten dit jaar groots uit met tentoonstellingen over de zeventiende-eeuwse schilder. Het Museumtijdschrift beloont de gezamenlijke inspanning van deze musea. Onder de naam ‘Het Vermeer-project’ ontvangen de twee musea een gezamenlijke nominatie voor tentoonstelling van het jaar.

In juni had de tentoonstelling ‘Het Delft van Vermeer’ op het Prinsenhof al meer dan 70.000 bezoekers ontvangen. Mensen kwamen van heinde en verre om meer te weten te komen over Delft en haar wereldberoemde bewoner. Tegelijkertijd had het Rijksmuseum meer werken van de Hollandse meester dan ooit tevoren bij elkaar gebracht. Hiervoor worden deze twee musea nu beloond met een nominatie voor tentoonstelling van het jaar.

10 genomineerden
Naast ‘Het Vermeer-project’ zijn er 9 andere genomineerden. Twee van deze zijn ook in Zuid-Holland te vinden: ‘Henry Moore – Vorm en Materiaal’, in het Museum Beelden aan Zee, in Den Haag en ‘Kemet. Egypte in hiphop, jazz, soul & funk’ in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Stemmen op je favoriet kan vanaf vandaag tot en met 17 september. Op woensdag 4 oktober uitgereikt in het Drents Museum in Assen. Cathelijne Broers, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, zal de prijs van 10.000 euro aan het winnende museum overhandigen.