Politie en handhaving jaagt op jongeren tijdens ‘The Hunt’

Jongeren tussen 12 en 17 jaar oud kunnen op tweede Paasdag (maandag 1 april) meedoen met het spel The Hunt. Dit is een soort kat- en muisspel waarbij het de bedoeling is dat de jongeren uit handen van de politie of handhaving blijven. Dit terwijl zij enkele opdrachten in de wijk moeten uitvoeren.
ter illustratie | © pxhere

“Het zijn echte politiemensen die op de kinderen gaan jagen, met daarnaast nog wat vrijwilligers en handhaving”, zegt organisator Waïl Sealiti van Delft voor Elkaar over het spel. “We hebben vijf posten in de wijk waar mensen bij staan, daar moeten de jongeren een kleine opdracht uitvoeren.” De jongeren krijgen twee kansen. Als ze de tweede keer door de politie of handhaving gepakt worden zijn ze af.

De eerste Delftse editie is erg populair onder de jongeren, en zit helemaal vol. Ruim honderd jongeren doen mee met het spel, in twee groepen van 50 die op verschillende tijden gaan spelen. Jongeren die toch geïnteresseerd zijn kunnen altijd nog op een reservelijst worden geplaatst. Opgeven kan via Delft voor Elkaar. Het spel wordt nu in Tanthof gespeeld, maar het is de bedoeling dat alle wijken uiteindelijk een editie krijgen.

Jachtseizoen

Het spel is gebaseerd op een YouTube en televisieserie genaamd ‘Het Jachtseizoen.’ In die versie gaan Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens van StukTV voor een aantal uur achter bekende Nederlanders aan. Ook het televisieprogramma Hunted is een inspiratiebron voor het spel in Tanthof.