Petitie tegen sloop Lombokstraat en Sumatrastraat

Bewoners van de Lombokstraat en de Sumatrastraat in Delft protesteren met een petitie tegen sloopplannen. Woningcorporatie Stedelink heeft plannen om de huurwoningen in de twee straten te slopen.

'Het zou zonde zijn als dit buurtje verdwijnt, er zijn in Delft geen buurten meer als deze!', staat in de petitie. Inmiddels is de petitie 235 keer ondertekend.

Het slopen van de veertig vooroorlogse woningen breekt volgens de bewoners een hechte buurt op. Zij verwachten niet meer terug te kunnen keren in de nieuwbouwwoningen.

Voor de bewoners is het extra cru dat dezelfde type huizen een straat verderop in de Borneostraat juist wel gerenoveerd worden. Dat komt volgens eigenaar Stedelink omdat in die straat meerdere huizen al zijn verkocht, waardoor sloop niet te doen is.

Sloop/nieuwbouw goedkoper
Onlangs zei Stedelink dat is gebleken dat de woningen in zo'n slechte staat zijn dat slopen/nieuwbouw goedkoper is dan renoveren. De woningcorporatie zegt er nog niet helemaal uit te zijn en wil de sloop/nieuwbouw-optie verder uitwerken. Bij sloop wordt er een sociaal plan opgesteld voor de bewoners waarin afspraken staan over bijvoorbeeld voorrang op vervangende huurwoningen.