Zeven meter lang, en miljoenen jaren oud is hij: de triceratops die sinds afgelopen week tentoongesteld wordt in DOK. Het skelet, bestaande uit botten opgegraven in de staat Wyoming in de Verenigde Staten, aangevuld met 3D-geprinte botten, is tot en met 10 augustus te zien in bibliotheek DOK in OPEN.
Video: Jacco Naaktgeboren

In 2013 vonden onderzoekers van museum Naturalis de botten bij opgravingen in Wyoming. De gevonden botten bleken van minstens zes diosaurussen te komen. Het exemplaar dat de komende tijd in Delft te bewonderen is, is een van deze zes. Vier anderen zijn de komende tijd in andere bibliotheken (Maastricht, Tilburg, Haarlem en Leeuwarden) te zien. Eentje blijft in Naturalis, waarnaar de anderen ook terug zullen keren.

Gedurende de tentoonstelling zijn er verschillende activiteiten rondom het thema dino's in DOK. Verschillende experts komen langs om een 'Dino Talk' te houden. En kinderen kunnen volop aan het puzzelen in het 'Dinolab'. In deze bibliotheek zijn er verder uiteraard ook verschillende boeken bijelkaar gebracht over de giganten uit het diepe verleden.