Parkinsonboksen en blacklight badminton in de Delftse Sportweek

Het startschot van de Delftse Sportweek 2023 klinkt deze week. Van vrijdag 15 tot en met zondag 24 september kun je je aanmelden voor ruim 120 gratis sportactiviteiten door heel Delft. Deze activiteiten worden door verschillende lokale verenigingen, clubs en sportbedrijven georganiseerd. Naast de reguliere sportweek is er van 22 september tot en met 1 oktober ook de Special Sportweek. Hier worden sportactiviteiten georganiseerd voor aangepaste sporters.

Blacklight badminton | Sporten In Delft

Vanwege de grote verscheidenheid aan activiteiten is er voor jong en oud genoeg te doen. Van rugby en zwemmen tot walking voetbal en bridgen. Volgens de organisatie speelt ervaring of leeftijd geen rol en kan werkelijk iedereen meedoen. Vorig jaar deden er ruim 600 sporters mee. Volgens de organisatie lijkt het aantal deelnemers dit jaar op ongeveer dezelfde hoeveelheid uit te komen.

“We vinden het belangrijk dat iedere Delftenaar toegang heeft tot sport. Je zit al gauw vast aan een abonnement of aan andere kosten”, zegt Tim van den Eijk van Sporten In Delft. “Nu kunnen deelnemers gratis kennismaken met verschillende sporten.”

Bijzondere sporten
Een hoop sporten zullen bij de meeste mensen al wel bekend zijn. Er doen echter ook een aantal verenigingen mee waar nogal bijzondere sporten te doen zijn. “We trappen af met blacklight badminton. Hier had ik zelf aanvankelijk nog nooit van gehoord”, aldus Van den Eijk.

Een opvallende activiteit van de Special Sportweek is parkinsonboksen. Volgens Van den Eijk schijnt deze aangepaste vorm van boksen erg goed te zijn voor mensen met Parkinson.

Meer info
Op de website van Sporten in Delft vindt u het programma terug. Ook kunt u zich hier inschrijven voor de reguliere en de speciale Sportweek.