(VIDEO) Oudste sportverslaggever van Delft niet uit het veld te slaan

Sportverslaggever en schrijver Henk van der Beek vierde maandag 22 januari zijn 95e verjaardag en Omroep Delft mocht daarbij zijn. Van der Beek is een bekende Delftenaar. Hij heeft jaren gewerkt voor Omroep Delft. Zijn verjaardag wordt gevierd door een warm welkom van familie en vrienden, bloemen en een stuk taart.

Henk van der Beek is overspoeld met bloemen en mooie felicitaties: “ik heb zeker 30 mailtjes gehad voor mijn 95e verjaardag. Dat is geweldig en ik ben er super blij mee.”  

Letterlijk terug in de tijd 
Naast dat Van der Beek jarenlang sportverslaggever is geweest bij Omroep Delft, is hij zelf altijd sportief geweest. Op 18-jarige leeftijd maakte Van der Beek zijn debuut in de eerste klasse tegen Blauw Wit. Henk heeft bij elkaar 55 wedstrijden eerste klas gespeeld bij voetbalvereniging DHC.  

Bezige bij 
De jarige geniet ervan om bezig te blijven. Zijn passie voor radio is onverminderd groot:” Ik heb een fantastische tijd gehad bij Omroep Delft en ik ben voorlopig nog niet van plan om te gaan stoppen.” Hij is een bezige bij en laat zich niet gauw uit het veld slaan. Op dit moment is van der Beek vooral bezig met boeken en films verzamelen: “Ik heb werkelijk waar overal boeken over.” 

Van der Beek: “Morgen begin ik aan mijn 96e jaar en ik heb een contract getekend wat ik net heb verlengd naar 105 jaar.” Henk is nog altijd actief bij Omroep Delft waar hij zondagavond om 18.00 uur tot 19.00 uur te horen is met zijn programma Terug in de tijd.Zondagmorgen om 11.30 uur licht hij een tipje van de sluier op voor wat betreft de inhoud van zijn programma in Straatje Mol. Er is een autobiografie uitgebracht over Henk zijn beginnende levensfase en zijn carrière. 

Henk van der Beek | © Henk Mol