Opties in overvloed om creatief aan het nieuwe jaar te beginnen

Wie als goed voornemen heeft om creatief aan de slag te gaan, kan in januari beginnen met een cursus bij de VAK. Van kaligrafie tot kunstgeschiedenis, en van dreumesmuziek tot dirigeren. Er is van alles te doen voor iemand die dit jaar de culturele horizon wil verbreden.

De VAK, gevestigd in OPEN, heeft een uitgebreid aanbod aan cursussen dat in volledigheid terug te vinden is op hun website. Hieronder een paar krenten uit de pap. 

Zingende dreumesen en dorische zuilen 
Tieners tot zeventien jaar kunnen vanaf 8 januari leren DJ'en. Als je ouder bent dan 18 jaar, mag je meedoen aan een lessenreeks waarin je leert wat de begrippen ‘dorische zuil, timpaan en contrapost’ betekenen. Dat en meer komt voorbij in een cursus kunstgeschiedenis die zich richt op de oude Grieken.

In januari begint ook een cursus dreumes- en peutermuziek. Hierin kan je met kinderen vanaf 1 jaar zingen, trommelen en plezier maken met muziek. Mensen vanaf 18 jaar, maar in het bijzonder de senioren zijn welkom om zich aan te melden voor vitaal dansen. Hierin beweeg je op muziek, (deels) vanuit de stoel. 

Japanse gedichten en Chinese ademhaling
Een haiku schrijven
Ook dat kan je nu leren 
Met cursus van VAK

Wilt u virtuoos worden met de viool? Dan begint u op uw 21e misschien wat aan de late kant, maar de VAK biedt voor mensen vanaf deze leeftijd toch de mogelijkheid kennis te maken met dit instrument. 

Ooit een cursus Qi Gong willen volgen? Wilt u weten wat Qi Gong betekent? De website van VAK zegt: “Qi Gong betekent vrij vertaald ‘energietraining’. Het is een eeuwenoude Chinese ademhalings- en bewegingsleer.” Als u meer wil weten, moet u de cursus maar doen.