Oprichter van de ‘pindapoli’ krijgt Reinier de Graafpenning uitgereikt

“Voorheen werden kinderen gezien als ‘kleine volwassenen’ binnen de allergologie (de afdeling voor allergieën in het ziekenhuis, red.). Wij hebben ons best gedaan om voor deze gecompliceerde zorg een zelfstandig specialisme te ontwikkelen”, aldus allergie-specialist Hans de Groot. Voor zijn inzet op het gebied van onderzoek naar allergieën geeft het bestuur van het Reinier de Graaf ziekenhuis een penning die eveneens de naam draagt van de 17e eeuwse Delftse arts.
Hans de Groot ontvangt de penning

In 2002 werd de prijs in het leven geroepen ter beloning van een specialist die uitzonderlijke prestaties levert op gebied van zorg, opleiding of onderzoek. De Groot is sinds 1 december de zesde ontvanger van deze onderscheiding. “Hans heeft de allergologie vanuit Reinier de Graaf landelijk op de kaart gezet. Mede door zijn inzet, bevlogenheid en wetenschappelijk onderzoek zijn er de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt in de kennis over behandeling en preventie van allergieën”, aldus Carina Hilders, die als lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis de penning overhandigde.  

Bijzonder aan het werk van De Groot is dat er ‘niet alleen aandacht is voor behandeling, maar ook voor preventie van allergieën.’ Precies dit is de opzet van de mede door De Groot opgezette pindapoli (één woord??), die in Nederland toonaangevend is. Door gebruik te maken van meerdere medische disciplines proberen artsen op deze polikliniek meer te weten te komen over de oorzaken van allergieën.