Opnieuw deelscooter in de brand gestoken, derde keer deze maand

 
Aan de Buitenhofdreef in Delft is zondagmiddag opnieuw een scooter in de brand gestoken. De deelscooter is van het bedrijf Felyx, waarvan eerder deze maand ook al een deelscooter in de brand was gezet.

Iets na vijven kreeg de brandweer zondag een melding van een voertuigbrand op het Verdiplein in Delft. Eenmaal ter plaatse bleek dit adres niet juist zijn. Gelukkig werd de brandweer aangesproken door een bewoner die hen het juiste adres gaf. De scooter bleek voor de Buitenhof apotheek te staan.

Al snel was de brandweer te plaatsen om de vlammen te blussen, maar van de scooter was niet veel meer over. Het accupakket in de deelscooters maken het lastig om de voertuigen te blussen, waarschijnlijk bleef de brandweer na het blussen daarom nog even stand-by staan om een mogelijke nieuwe ontsteking te blussen.
 
Eerder deze maand waren er ook zware explosies te horen in Delft >

Alleen het geraamte van het voertuig stond na de blusactie nog overeind. Vervolgens kwam bergingsbedrijf Vreugdenhil met de waterdompelcontainer ter plaatse om de elektrische deelscooter, of wat er van over was, veilig af te voeren.

Eerder schreven we dat er op vijftien en zeventien november ook al deelscooters in brand waren gestoken. Het is onduidelijk of de branden iets met elkaar te maken hebben.