Ook GroenLinks maakt kieslijst definitief, veel nieuwe gezichten

Nadat BIJ1 haar kieslijst gisteren definitief maakte, is nu ook de lijst kandidaat-raadsleden voor GroenLinks bekend. Op de lijst zijn veel nieuwe gezichten te zien, nadat raadslid Ingrid Lips bekend maakte te stoppen. Ook de huidige fractievoorzitter Frank van Vliet gaat niet door na de volgende raadsverkiezingen in 2022.

Het zorgt voor nieuw elan bij de partij, die op het moment met Stephan Brandligt ook vertegenwoordigd is in het huidige college. Huidig raadslid Rinske Wessels zal in ieder geval het stokje over gaan nemen van Frank van Vliet. 'Ik ben vereerd dat de leden mij hebben gekozen als lijsttrekker. Ik kijk er naar uit om samen met de andere verkozen mensen op de lijst een sterk team te vormen en een mooie campagneperiode in te gaan', laat zij weten in een persbericht.

Andere bekende gezichten van GroenLinks zijn Cheraldine Osepa en Deyar Jaff, die zich de afgelopen jaren ook al hard maakten voor de partij in Delft. Met die basis probeert de partij verder te bouwen op de afgelopen jaren. Daarnaast zal huidig raadslid Klaas Herrema ook op de lijst staan en rond de partij af met nieuw talent. Jeanique Romeijnders, student bouwkunde, zal zich op plek vijf manifesteren.

STIP, SP en Onafhankelijk Delft nog geen lijst
De enige partijen zonder kieslijst op het moment zijn STIP, de SP en Onafhankelijk Delft. Wat betreft partijprogramma's moeten de Delftenaren ook nog even wachten, op het moment wordt er nog flink gesleuteld aan de verkiezingsprogramma's.