Oog voor Delft presenteert: ‘Stadhuis’

Delftenaren Dick Stammes en Willem de Bie maken sinds enige tijd de serie Oog voor Delft. Per aflevering wordt een interessante plek in de stad van alle kanten bekeken en voorzien van commentaar. Omroep Delft presenteert elke 2 weken een aflevering. Aanstaande zondag, 14 januari om 17 u: 'Stadhuis'.

In deze aflevering zijn de heren in het stadhuis en mogen ze, samen met Sylvia Coenen van de gemeente Delft, op plekken filmen waar normaliter niemand komt. Zoals de kamers van de fracties van de gemeenteraad, de oude gevangenis met tot de verbeelding sprekende martelwerktuigen, de trompettergang waar ooit het Delftse nieuws werd aangekondigd en helemaal bovenin, de klokkentoren.

Oog voor Delft: ‘Stadhuis’: zondag 14 januari om 17 u bij Omroep Delft, te zien op Ziggo kanaal 46, T-Mobile kanaal 87en KPN op kanaal 1513.
Herhaling op maandag t/m zaterdag om 17u en 19.30u Vanaf maandag 15 januari ook te zien op www.omroepdelft.nl of op de app.

Wat is de kracht van ‘Oog voor Delft'?
Dick Stammes: ‘We nemen de kijker als het ware aan de hand mee en trakteren ze op fraaie beelden en mooie verhalen. We brengen gisteren en vandaag bij elkaar en laten ook anderen daarover vertellen. En we filmen soms spontaan iets of iemand omdat we daar toevallig, soms letterlijk tegenaan lopen’.

Willem de Bie: ‘Als fotograaf, cameraman en journalist ben ik gewend om me heen te kijken; letterlijk en figuurlijk. Vooral geboortestad Delft heeft mijn permanente aandacht. Zoals in de serie 'Dubbel Delft' die ik al zo'n jaar of dertig iedere week maak. Het mooie aan 'Oog voor Delft'? We filmen 1 locatie, waar van alles te zien is, zowel op de grond als vanuit de lucht, en Dick die er op geheel eigen wijze commentaar op geeft. Uitgangspunt is niet een filmpje van anderhalve minuut voor social media, geen zwaar historisch onderzoek, maar wel meer diepgang, iets meer journalistiek onderzoek, en met een knipoog.

Veel plezier met ons 'Oog voor Delft'!

Willem de Bie
Dick Stammes