Onvrede bij bewoners Poptahof rondom laat-opgeloste lekkages

Delft, 19-11-2020 - In Poptahof Noord is eind oktober een enorme lekkage geweest bij een aantal huizen. Het zorgde voor kraters in de grond. Meerdere bedrijven moesten eraan te pas komen om het te repareren, maar dit gebeurde volgens de omwonenden pas nadat zij massaal naar Woonbron hadden gebeld. Na drie weken werden de lekkages opgelost.

De bewoners van de huizen namen begin oktober contact op met Woonbron toen ze een sissend geluid uit de leidingen hoorde. Het geluid was volgens de bewoners ondraaglijk. “Het was zo verschrikkelijk luid dat we er niet van konden slapen’’, zegt een van hen. ‘’We dachten op een gegeven moment dat de boel ging ontploffen.”

Later zakte bij de voordeur van een van de bewoners de grond in doordat het zand onder de tegels een modderpoel was geworden. Het moest tot dit punt komen om Woonbron in actie te krijgen. “We voelen ons niet serieus genomen door Woonbron, maar dat zijn we ondertussen wel gewend,” aldus een bewoner.

De woonsituatie in de Poptahof is volgens de bewoners sowieso schrijnend. De waterleidingen zijn hier een goed voorbeeld van. De grond in Poptahof zakt in en legt enorme druk op de leidingen. In een reactie op de lekkage zegt de persvoorlichter van Woonbron: “We hebben er alles aan gedaan om de omwonenden te informeren over de situatie, wat heel erg gewaardeerd werd. Als het gaat om het beheer van de leidingen moet u bij Evides zijn.” Evides heeft geen reactie meer gegeven aan Omroep Delft.

Poptahof Noord is een herstructureringsgebied dat aan het begin van het millennium tegen de vlakte gegooid zou worden. Door de bankencrisis is dit nooit afgemaakt en hoewel in de rest van Delft druk gebouwd wordt, raakt Poptahof Noord verpauperd. De bewoners hopen dat de woningen in Poptahof Noord alsnog gerenoveerd worden. “We voelen ons in de maling genomen dat de herstructurering niet is afgerond.”

Op het moment van schrijven wacht er alweer een volgende lekkage op ze, dit keer niet bij de voordeur, maar bij de bovenburen.

Heb je ook nieuws uit Poptahof, neem dan contact op met onze reporter Aïsha Sriram via redactie@omroepdelft.nl.