Onrust onder bewoners na komst statushouders: “Informatiebrief op verkeerde plek bezorgd”

Onder bewoners van de Mozartlaan is onrust ontstaan na het nieuws dat er flexwoningen voor statushouders komen op het voormalige terrein van voetbalvereniging Delfia. Wethouder Karin Schrederhof noemde de communicatie naar de bewoners afgelopen woensdag ongelukkig in Delft Centraal.

‘De brieven waren er wel, maar die waren op de verkeerde plek bezorgd’, zei wethouder Schrederhof. ‘Dat is heel onhandig. Dat hebben we daarna wel snel rechtgezet.’

Bij de Mozartlaan komen 84 flexwoningen voor 200 oekraïense statushouders, vooral vrouwen en kinderen. Die moeten binnenkort vertrekken van hun huidig locatie in Delft. De tijdelijke woningen zijn naar verwachting in maart 2023 klaar blijven maximaal 3 jaar staan. De gemeente heeft tegelijkertijd met de plannen voor de Mozartlaan bekendgemaakt 88 flexwoningen te gaan plaatsen aan de Brasserkade voor starters, spoedzoekers, statushouders en vluchtelingen.

Verontrust
Meerdere bewoners van de Mozartlaan hebben bij Omroep Delft aangegeven verontrust en overvallen te zijn door het nieuws. Hart voor Delft heeft vragen gesteld aan het college naar aanleiding van de reacties van de bewoners. De partij wil onder andere weten of ook andere locaties zijn overwogen.

Wethouder Schrederhof gaf in Delft Centraal aan nog een aanvullende brief te sturen naar de bewoners met informatie. Ook wil ze de uitwerking van de plannen nog bespreken op informatieavonden met omwonenden.