Online studentenfestival voor een veilig feest na tentamenweek

Delft, 6-10-2020 - Vrijdagavond vindt er in Delft het De-Stress Festival plaats. Dit is een online festival, zodat de studenten het einde van deze tentamenweek veilig kunnen vieren. Het is door de studenten zelf opgezet met het idee dat iedereen thuis kan blijven, maar wel kan genieten van het einde van de stressvolle week. Daarbij kunnen ze ook nog de lokale horeca steunen met het kopen van een bierpakket dat door een aantal kroegen wordt verzorgd.

Vrijdag zit de eerste tentamenweek van het jaar in Delft er alweer op. Normaal is dat reden voor veel feesten en plezier onder studenten, maar die kunnen nu niet georganiseerd worden. De StudieVerenigingenRaad (SVR) en de Delftse Kamer van Verenigingen (VeRa) hebben de koppen bij elkaar gestoken om een idee te bedenken dat ervoor zorgt dat de Delftse student ook na de stressvolle week verantwoordelijk handelt. “Juist nu het hele land zijn adem inhoudt is het belangrijk dat studenten thuis blijven en geen open feesten gaan geven”, vertelt Lars Rhijnsburger, medeorganisator van het festival. “Het is natuurlijk belangrijk voor ons dat de studenten even wat stoom kunnen afblazen, maar we zagen ook direct een kans om de Delftse horeca een steuntje in de rug te

geven, die normaal ook veel voor ons betekenen.”

Online podia door heel Delft

Het Delft De-Stress Festival begint om 20:00. Burgemeester Marja van Bijsterveldt zal de avond inluiden namens de Delftse Gemeente en Rob Mudde, vice rector van de TU Delft. Vervolgens is het feest via drie live uitzendingen van verschillende locaties waar muziek gemaakt wordt en twee presentatoren de avond soepel laten verlopen. De locaties zijn: Sint Jansbrug, de Aula van de TU Delft en Steck in het centrum van Delft. Elke 'bezoeker' kan het hart ophalen, want op elke plek treden verschillende DJ’s op en wordt weer andere muziek gedraaid, van hitjes tot techno tot dancemuziek. Tot in de late uurtjes zal er een programma zijn, om er zeker van te zijn dat studenten zich niet na afloop toch in andere huizen gaan verzamelen.

Steun aan lokale horeca

Rhijnsburger: “Omdat de studenten normaal zo van de horeca genieten is het alleen maar eerlijk dat de studenten ook een keer wat terug doen.” Kroegen en podia in Delft, zoals de Steck, zijn plekken waar normaal veel studenten komen. Daarom helpen de studenten hen door het aanbieden van een bierpakket en zorgen ze dus voor inkomsten.

Via de website www.delftdestress.nl kunnen links, het programma van de avond en adviezen voor studenten, over hoe ze veilig mee kunnen doen, gevonden worden.