Online evenement voor MIVA in Delft Centraal

Delft – 19-10-2020 - Woensdag 21 oktober komt Dagmar Koolhaas, student communicatie aan de Hogeschool Leiden, in de uitzending. Zij heeft samen met een aantal medestudenten een online spelletjesmiddag georganiseerd. Met het online-evenement wordt MIVA gesteund.

MIVA is een charitatieve organisatie die in veel landen zorgt voor basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs die anders onbereikbaar is voor de meest kwetsbaren. Ze maakt daarbij gebruik van lokale mensen die het als hun bestemming zien om anderen te helpen. MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen. In dit geval wordt er geld ingezameld voor een ambulance voor een vluchtelingenkamp in Bangladesh. Op de foto Anwar. Hij zet zich in voor de Rohingya, mensen die uit Myanmar werden verdreven.
Verdreven uit Myanmar
Op een klein stuk land in Bangladesh op de grens van Myanmar leven bijna 1 miljoen Rohingya in een vluchtelingenkamp. Ze zijn verdreven uit Myanmar. Veel mannen zijn vermoord, veel vrouwen verkracht, hun huizen zijn platgebrand. Ze mogen Bangladesh niet verder in, terug naar Myanmar kunnen ze niet. Hun kleine huis in het kamp is gemaakt van rieten schuttingen, de regen houden ze tegen met zeil. Stelt u zich dat eens voor! Er is geen meubilair, de mensen slapen op de grond. Kinderen krijgen beperkt onderwijs.

Pionier Anwar zet zich in voor de Rohingya, mensen die uit Myanmar werden verdreven.