Nieuwe stations en meer treinen in de regio

De zuidelijke randstad is het dichtstbevolkte gebied van Nederland. De regio gaat de komende jaren fors groeien, in economie, mensen en in woningen. Een goed werkend en duurzaam vervoer is daarom van belang. In opdracht van het rijk onderzoekt ProRail de komende jaren hoe zij de regio per trein bereikbaar kunnen houden. U kunt hierover meedenken.

Langs de ‘Oude Lijn’ – de spoorlijn tussen Leiden, Den Haag, Rotterdam en Dordrecht komen in de toekomst ongeveer 170.000 woningen en 85.000 werkplekken. ProRail onderzoekt hoe zij stap voor stap meer treinen kunnen laten rijden en nieuwe stations kunnen openen in de (nieuwe) woonwijken: station Rijswijk Buiten, Schiedam Kethel, Rotterdam van Nelle en Dordrecht Leerpark.
Vragen die zij in de verkenning beantwoorden zijn bijvoorbeeld: hoe passen de treinen en ook de nieuwe stations in de dienstregeling? Over welke sporen gaan de treinen rijden? Welke verbouwingen zijn nodig aan het spoor en bij de stations?
Voor deze online informatiebijeenkomst heeft de organisatie 2 momenten gepland. U kunt zelf kiezen wanneer u wilt deelnemen.
Maandag 11 december: tussen 19.00 – 20.00 uur
OF
Dinsdag 12 december: tussen 19.00 – 20.00 uur
Om deel te nemen hoeft u zich niet aan te melden. Op prorail.nl/oudelijn vindt u de link naar de online informatiebijeenkomsten en meer informatie over de verkenning.
In 2024 volgen fysieke bijeenkomsten waarin u mag meedenken en oplossingen kunt aandragen. U mag alle bijeenkomsten bijwonen of een deel ervan.