Nieuwe bestemming De Staal: 346 extra woningen langs de A13

Het terrein aan de Staalweg krijgt een nieuwe bestemming. Novaform Vastgoedontwikkelaars gaat het gebied ontwikkelen tot een woon -en werkgebied. Dat heeft de gemeenteraad donderdag 16 december vastgesteld in het bestemmingsplan De Staal.

De locatie aan de Staalweg 1 ligt bij de afrit Delft van de A13. Het maakt deel uit van bedrijven- en kantorenterrein Delftse Poort. Op de vroegere gemeentelocatie komen 346 koop- en huurwoningen. Dit worden appartementen, eengezinswoningen en herenhuizen. Ook komen er praktijkwoningen, met een combinatie van wonen en werken. Daarnaast staan er commerciële ruimtes gepland en mogelijk horeca.

Woontoren
Ook komt op de locatie een hoge, groene wal met daarop een iconische woontoren. Rond de nieuwe Staalweg liggen straks meer traditionele bakstenen woongebouwen. In de bakstenen gevels van deze woningen zijn de contouren van grachtenpanden te zien. Ze verwijzen naar de geschiedenis van Delft.

In het plan ligt de nieuwe Staalweg in het midden. De weg sluit dan direct aan op de Van Lodensteynstraat. De woonwijk krijgt zo een logischere aansluiting op de Oostpoortweg. De nieuwbouw sluit goed aan op de bestaande woonwijk.

Welkome aanvulling
Wethouder Wonen Karin Schrederhof is blij met de ontwikkelingen bij De Staal. “Met dit plan ontstaat een nieuwe, interessante buurt in Delft. De 346 woningen zijn bedoeld voor een grote groep mensen. Er zijn sociale huurwoningen (tot 752 euro) en woningen in de middenhuur (tussen 752 en ongeveer 1000 euro). Maar er zijn ook huurwoningen met een hogere huur en koopwoningen. Er is veel vraag naar stedelijk wonen. Bewoners krijgen hiermee de kans om in de stad te wonen op een goed bereikbare locatie, met eigen vervoer én met openbaar vervoer. De ontwikkeling van De Staal is hiermee een prachtige aanvulling voor Delft.”

Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan ligt nog ter inzage. Als het bestemmingsplan onherroepelijk wordt gemaakt, kan de sloop van de huidige gebouwen beginnen.