Nieuw inloopspreekuur Geldzaken voor Elkaar

Iedereen die hulp wil bij geldzaken kan terecht bij het nieuwe inloopspreekuur van Geldzaken voor Elkaar. Wethouder Joelle Gooijer van jeugd, ouderen en armoede opende op 29 maart de feestelijke gelegenheid. Zonder afspraak kun je op elke woensdag je geldzaken bespreken van 14.00u tot 16.00u.

Geldzaken voor Elkaar is opgezet vanuit de samenwerking tussen Humanitas, Isofa/ SchuldHulpMaatje en Delft voor Elkaar.
Wethouder Joelle Gooijer:
‘Het is mooi dat diverse partijen de handen ineen hebben geslagen. Het blijft een lastig onderwerp, maar door dit samen op te pakken nemen we drempels weg en kunnen we inwoners sneller en beter helpen’.

Geen enkele vraag is raar.

Projectleider Mirjam van Herwaarden vertelt dat de krachten van verschillende instanties nu gebundeld zijn zodat er een centrale en laagdrempelige plek is waar je met allerlei soorten geldproblemen terecht kunt. "Het voornaamste doel is voorkomen dat iemand de schuldsanering in gaat. Opgeleide en deskundige vrijwilligers inventariseren de situatie en wijzen zo nodig door. Geen enkele vraag is raar, schaamte is niet nodig , we zijn er om mensen te helpen".

Het nieuwe inloopspreekuur van Geldzaken voor Elkaar is iedere woensdag van 14.00 tot 16.00 geopend, aan de Van Bleyswijckstraat 91 in Delft.



vlnr: Laurien Willemse (bestuursvoorzitter Isofa/ SchuldHulpMaatje), Marco Zuidam (bestuurslid Humanitas Thuisadministratie), Joëlle Gooijer (wethouder jeugd, ouderen en armoede), Mirjam van Herwaarden (projectleider Geldzaken voor Elkaar), Elzo Niemeijer (manager Delft voor Elkaar).
Fotograaf: Alyssa van Heyst