Nieuw circulair en modulair paviljoen van studenten Bouwkunde op de Nieuwe Gracht

Afgelopen vrijdag 7 juni was de preview van het nieuwe, circulaire en modulaire paviljoen. Het paviljoen is geheel gemaakt met gerecyclede materialen. Deze is opgebouwd uit losse modules die later een eigen plek zullen krijgen in onze stad bij betrokken organisaties. Omroep Delft verslaggever Jacco Naaktgeboren nam een kijkje.

Een bijenschuur voor kinderboerderij Tanthof, een kas voor buurtvereniging Taste!, een ‘chillmodule’ voor scouting Paulus waar kinderen uit kunnen rusten en een terras-overdekking voor leerwerkplaats Stunt. Een greep uit de vele oplossingen van het bouwkunde project. Tinka de Leeuw, commissaris inhoud zegt over het ontstaan: ‘’Er is samen met de ontvanger besproken, wat mis je nou op jullie plek. Aan de hand daarvan hebben we verschillende ontwerpen gemaakt en uitgewerkt’’.

Paviljoen
Op dit moment wordt het paviljoen opgebouwd op een lege kavel in de nieuwe wijk Nieuw Delft, bij de kruising tussen het Mercuriuspad en de Nieuwe Gracht. Deze zal de komende maand in zijn geheel blijven staan. Nienke van Dijk, commissaris evenement management zegt: ‘Het hek is elke dag van 09:00-21:00 uur geopend. En ben je welkom om zelf het hele gebouw te bekijken’’.

Hierna zullen de bouwwerken verplaatst worden naar hun permanente plaats bij de deelnemende organisaties.

Deze actie werd georganiseerd door studievereniging D.B.S.G. Stylos ter gelegenheid van hun 130-jarige bestaan. Het doel van het project is studenten en inwoners van Delft met elkaar te verbinden. Daarnaast zullen er diverse activiteiten georganiseerd worden bij het paviljoen. Meer informatie over het project vind je hier.