Museum Prinsenhof Delft en De Laatste Eer verlengen partnerschap

Delft – 07-11-2020 - Museum Prinsenhof Delft en Uitvaartvereniging De Laatste Eer zijn voor drie jaar een partnerschap aangegaan. Ze verlengen zo de samenwerking die bij de Pieter de Hooch-tentoonstelling startte.
Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft en Paul de Bree, voorzitter De Laatste Eer
Fotograaf: Marco Zwinkels

Dankzij de nieuwe meerjarige samenwerking kan het museum tentoonstellingen maken zoals de komende voorjaarstentoonstelling Jingdezhen. Hoofdstad van het porselein. De Laatste Eer wordt ook partner van een nieuw project over Willem van Oranje. Met het project maakt het museum – samen met mensen voor wie een museumbezoek minder vanzelfsprekend is en voor wie het museum de drempel tot een bezoek wil verlagen– een nieuw programma waarbij het thema Willem van Oranje gekoppeld wordt aan actuele thema’s als vrouwen, vrijheid en veiligheid.

"Centrale ontmoetingsplek"
Paul de Bree, voorzitter De Laatste Eer: “De Laatste Eer wil graag maatschappelijk bijdragen aan Delft en vindt het belangrijk een Delfts icoon als Museum Prinsenhof Delft te steunen.”
Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft: “Dankzij de steun van De Laatste Eer kunnen we tentoonstellingen blijven maken en verhalen blijven vertellen en met elkaar delen. Zo kan het museum zich ontwikkelen tot een centrale ontmoetingsplek waar alle Delftenaren zich welkom voelen".