Museum Prinsenhof decor voor ‘Een schitterend gebrek’

Vandaag dinsdag 31 mei werden er op het Oude Delft opnamen gemaakt voor de film naar het boek van Arthur Japin ‘Een schitterend gebrek’. Museum Prinsenhof Delft zorgde bij deze opnamen voor het decor.

De Engelstalige film wordt gemaakt door regisseur Michiel van Erp en geproduceerd door Maarten Swart van Kaap Holland Film. Er worden ook opnamen gemaakt in Italië en België. De Engelse titel van de film luidt: ‘A beautiful Imperfection’.

Het verhaal

De op ware feiten gebaseerde roman van Japin gaat over Luca, de eerste grote liefde van de achttiende-eeuwse Giacomo Casanova. Het veertienjarige meisje Lucia en de zeventienjarige Casanova leren elkaar kennen op een feest in Venetië en beloven elkaar eeuwige trouw. Als haar gezicht door pokken wordt aangetast, verdwijnt ze naar Amsterdam. Pas vele jaren later ontmoeten ze elkaar toevallig weer in een Nederlandse schouwburg.
Lucia zichzelf heeft omgevormd tot een gesluierde courtisane die bekend staat onder de naam Galathée. Zonder haar ware identiteit en gezicht te onthullen, worden Lucia en Giacomo opnieuw minnaars.
 
 
 
Foto's - Frans van Rijnswou