Meerdere woningen ontruimd na gevonden explosief: 'Bizar dat er een bom is gevonden'

Op de galerij van een flat in Delft is dinsdagochtend een explosief gevonden. Dat meldt de politie. Drie woningen werden uit voorzorg ontruimd. Het pakketje werd rond 3:10 uur gevonden op de galerij van de flat aan de Vulcanusweg. Uiteindelijk vertrok de politie na zeven uur 's morgens. Zij doen onderzoek naar de zaak.

De politie zette een deel van de flat af. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) heeft onderzoek gedaan naar het pakketje. 'Het pakketje is veilig gesteld en zal vervoerd worden om vernietigd te worden', meldt de brandweer. De politie laat weten dat het om een explosief gaat en is een onderzoek gestart. Getuigen worden opgeroepen zich te melden, zo meldt mediapartner Omroep West.

Later op de middag is het weer rustig op de Vulcanus weg. Een van de omwonenden die tegenover 'De Vuurmeester' woont, is onder de indruk wanneer hem wordt verteld dat het echt om een bom ging. 'Bizar dat het daar zomaar wordt gevonden', vertelt hij. Toch heeft hij geen idee van wat er kan spelen in de flat.

Politie rijdt regelmatig rond
'Wel gaat het al jaren achteruit hier in de wijk. Achter de galerijflat heb ik een garagebox, daar vindt ik al tijden lachgas en dergelijken. Erg prettig is het daar niet', gaat hij verder. Andere bewoners van de flat zelf beamen dat er het nodige aan overlast plaats vindt. 'Dat terwijl de politie toch regelmatig rondrijdt hier.'

Een andere omwonende, werd vanmorgen uit bed gebeld. 'Rond 7.00 werd er bij mij aangebeld door de politie, ik moest direct mijn huis uit', vertelt zij. 'Het zag echt zwart van de politie en de brandweer beneden. Toen ben ik mij maar aan gaan kleden en moesten we wachten.'

Drie woningen ontruimd
De bewoner denkt dat het gaat om de bewoners schuin boven haar. 'Ik dacht dat het op de tweede of derde verdieping was', vertelt zij. Maar zeker weten doet ze het niet. Vanmorgen werden óók drie woningen ontruimtInmiddels doet de politie onderzoek naar de zaak. De bom wordt inmiddels elders ter ontploffing gebracht door de politie en de EOD.