Meer Delftse gezinnen in aanmerking voor Kindregelingen door verhogen inkomensgrens

Meer Delftse gezinnen komen binnenkort in aanmerking voor zogenaamde ‘Kindregelingen’. Dit komt doordat de gemeente Delft de inkomensgrens verhoogt. Zo kunnen gezinnen die nét boven de huidige bijstandsnorm zitten dit ook aanvragen. Aldus het stadsbestuur.
Delft vanaf de Nieuwe Kerk | Joram Niese

Op dit moment gelden de Kindregelingen voor mensen die qua inkomen op maximaal 110% van de bijstandsnorm zitten. Dit is volgens de gemeente niet voldoende. Het zal dan ook worden verhoogd naar 120%. Daarnaast verschilt de bijstandsnorm nog per gezinssituatie. Voor getrouwde mensen vanaf 21 jaar was de oude inkomensgrens 1920 euro per maand. Dat wordt dus 2086 euro.

De bijstandsnorm verandert ook elk jaar op 1 januari en 1 juli, waardoor de inkomensgrenzen voor de Kindregelingen mee zullen veranderen. Klik hier om de huidige bedragen te zien.

Kindregelingen
De Delftse Kindregelingen zijn voor ouders met een laag inkomen. Het gaat om een vergoeding voor het aanschaffen van bepaalde spullen voor hun kind. Denk hierbij aan een computer, fiets, contributies voor sport, muziek- en zwemles. Daarnaast is de Delftpas voor deze groep mensen met korting aan te schaffen. Met deze pas krijgen ouders korting op schoolkosten en gymspullen.

Wethouder Joëlle Gooijer zegt over de verhoging: “Gezinnen die nét boven het minimum leven, komen voor veel regelingen niet in aanmerking. Door het verhogen van de inkomensgrenzen gaan we kansenongelijkheid tegen.”

Wanneer gaan de verschillende verhogingen in?
Enkele verhogingen zijn reeds ingegaan. De inkomensgrenzen voor de Kindregelingen van het Jeugdfonds Sport en Cultuur, de computerregeling en de fietsregeling zijn onlangs verhoogd. De verhoging van de inkomensgrens voor de regeling van de Delftpas gaan in op 1 maart 2024.

Klik hier om alle regelingen te zien.

Klik hier voor de Computerregeling.

Klik hier voor de Fietsregeling.

Klik hier
voor de Schoolkostenregeling en de Delftpas met korting.

Klik hier voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur.