Kromstraat krijgt fietsparkeerverbod

Om er voor te zorgen dat hulpdiensten op een goede en veilige manier hun werk kunnen doen in de Kromstraat geldt van donderdag 23 september een fietsparkeerverbod tijdens de uitgaansuren in die straat, vanaf donderdag 17.00 uur tot zondag 6.00 uur.

Hulpdiensten moeten op een goede en veilige manier de Kromstraat kunnen bereiken en hun werk doen, om zo de veiligheid voor bewoners, bezoekers en ondernemers goed te kunnen borgen. Geparkeerde fietsen veroorzaken vooral tijdens de uitgaansuren problemen voor de hulpdiensten en de algehele veiligheid, aldus de gemeente. De gemeente laat het fietsparkeerverbod gelden voor een langere aaneensluitende periode. Dit schept volgens de gemeente meer duidelijkheid voor de fietsparkeerders. Bovendien kan de gemeente ook het toezicht zo beter organiseren.

Bewoners en ondernemers betrokken bij parkeerplan

De plannen voor dit fietsparkeerverbod heeft de gemeente vorig jaar al met de hulpdiensten, de bewoners en ondernemers van de Kromstraat gemaakt. Het in werking treden van het plan is even uitgesteld omdat er door de corona pandemie even geen noodzaak was om de Kromstraat fietsvrij te maken. Er was immers geen nachtleven.

Eerst wennen, dan bekeuren

Op drukke uitgaanstijden zullen fietscoaches fietsers op het
fietsparkeerverbod wijzen en aangeven waar wel kan worden geparkeerd. Op de Markt maakt de gemeente een tijdelijke voorziening om fietsen te parkeren. Dit als overloop voor de krapte in de binnenstad. Na een gewenningsperiode zal de gemeente gaan optreden tegen foutparkeerders..De gemeente heeft eigenaren, bewoners en ondernemers van de Kromstraat en omgeving in een brief op de hoogte gesteld van dit plan