Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima openen Koningsspelen in Poptahof Delft

Foto: Koos Bommelé

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren vrijdagochtend in het Poptahof in Delft voor voor de officiële opening van de Koningsspelen. Nadat het koningspaar had ontbeten met kinderen van basisscholen de Horizon en de Parkschool, werd op een spectaculaire manier de spelen geopend: oranje vuurwerkknallen en een dans samen met de dansers van Kinderen voor Kinderen gaven het startsein, waarna zo’n 1,2 miljoen kinderen in heel Nederland aan hun sportdag begonnen.

Het was dit jaar de tiende editie van de Koningsspelen maar de mensen van ZappSport die het evenement al jaren presenteren, hadden dit nog niet vaker meegemaakt: ‘’Delft pakt echt wel uit met dat vuurwerk’’, zegt presentatrice Britt Dekker. Het poptapark stond vrijdagmiddag vol met spelletjes en springkussens. Zo’n 500 kinderen renden daar rond en de muziekboxen met vrolijke liedjes en de zon maakten de goede en sportieve sfeer compleet.

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar ongeveer 1,2 miljoen kinderen van 6.000 scholen aan meedoen. Naast dat zoveel kinderen lekker aan het sporten zijn, is deze dag er ook om het belang van goed ontbijten te onderstrepen. ''Er zijn nog heel veel kids die niet ontbijten, terwijl dat is juist belangrijk is'', vertelt Dekker. ''Dat staat hier vandaag centraal en dat vind ik zo goed aan de Koningsspelen.’’