Kartbaan Delft gewoon open na ongeluk, geen reden voor verder gevaar

Het ongeluk zondagmiddag bij Race Planet aan de Kleveringweg in Delft waarbij een kart in de brand vloog waar nog een bestuurder inzat, is waarschijnlijk gebeurd vanwege een incidentele lekkage van brandstof. ‘Het is nog lastig te zeggen wat er precies is gebeurd, maar alles is nagekeken en er is niks gevonden bij de andere karts’, laat een woordvoerder van de kartbaan desgevraagd weten.

Tijdens het indoor-karten vloog een kart in brand waar de bestuurder nog in zat. Medewerkers van de kartbaan ondernamen meteen actie en begonnen met blussen. De klant liep lichte brandwonden op en kon worden behandeld bij de huisartsenpost. Een van de medewerkers die de klant hielp, liep ook brandwonden op en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat naar omstandigheden goed en deze persoon wordt nog verder behandeld door de brandwonden stichting.

Lees ook: Kart vliegt in brand met bestuurder er nog in bij Race Planet in Delft >

Ondanks dat het dus nog lastig is te zeggen wat er precies is gebeurd, is er waarschijnlijk sprake van een incidentele lekkage van brandstof. De brand was daardoor heftig. Nadat alle karts zijn nagekeken, is er niks gevonden dat opnieuw voor gevaar kan zorgen. ‘’We zijn gewoon open’’, aldus een medewerker bij de kartbaan.