Update: Dit gebeurt er allemaal tijdens de introductieweek OWee

De OWee vindt plaats van zondag 13 augustus tot donderdag 17 augustus. Nieuwe bachelor studenten van de TU Delft, de Haagse Hogeschool en de Hogeschool InHolland komen deze week samen in Delft. De duizenden studenten worden opgedeeld in groepjes van 10 studenten, met twee mentoren. Omroep Delft is bij meerdere activiteiten geweest, video's daarvan verschijnen onderaan deze pagina.

Ook activiteiten voor Delftenaren
Voor de studenten is er onder andere een Schiediner, met tafeltjes naast de Schie. En er zijn meerdere infomarkten. Delftenaren kunnen dinsdag komen kijken bij de OWaterlympics in Delftse Hout. Om 14.00 uur gaan studenten een parcours afleggen bij het water. Die avond is er om 20.30 uur ook een openluchtbioscoop op de Markt.

De introductieweek wordt dit jaar eerder gehouden. Vorige jaar waren er meerdere klachten toen de week net na de vakantie was en kinderen wakker lagen van onder andere het vuurwerk. Om de geluidsoverlast te beperken is er dit jaar geen vuurwerkshow en lopen er ‘s nachts susteams door de Wippolder om studenten aan te spreken zachtjes te zijn. Ook zijn er meerdere klankbordgroepen waar bewoners in zitten die in contact staan met de organisatie.

Minder alcohol
De organisatie van de OWee wil proberen studenten minder alcohol te laten drinken. Er is daarom gekozen voor bier waar wat minder alcohol in zit en er staan dit jaar geen studenten achter de barren, maar ingehuurd personeel van buiten Delft. Op die manier wil de organisatie voorkomen dat er gratis bier wordt uitgedeeld.

Verslag van activiteiten: