Inspreekavond over projecten in de binnenstad

Wandelend door de historische Delftse binnenstad op een koude maar zonnige maandagmiddag, vallen er wellicht dingen op. Zo merkt u wellicht dat uw leven niet zeker is tussen de voorbij razende fietsers, als u kuiert over de Oude Langendijk. Degenen die zich daar aan storen, zijn welkom bij de ‘inspraakavond projecten binnenstad’ om hun onvrede te laten horen.

De inspraakavond is een gelegenheid om vragen en zorgen over verschillende projecten in de binnenstad te delen. Raads- en commissieleden van de verschillende fracties in de Delftse politiek zijn aanwezig om te luisteren en in gesprek te gaan. De bijeenkomst is op 11 januari om 19:30 uur en vindt plaats op het stadskantoor aan het Stationsplein. Na deze bijeenkomst vindt er op 18 januari een vergadering van de Gemeentecommissie Ruimte en Verkeer plaats, waarin de bevindingen van deze avond meegenomen worden.

Drie projecten staan centraal in deze ontmoeting. Ten eerste, ‘Ruimte in de binnenstad’, waar het idee van de autoluwe binnenstad een heikel onderdeel van is. Ten tweede, ‘Duurzaam zoneren’, waarin de politiek beoogt bepaalde voertuigen niet toe te staan in bepaalde stadsdelen. Ten derde, ‘Rapport verkeersveiligheid’, waaruit naar voren komt dat de veiligheid op de ‘rode loper’, bestaande uit straten zoals de Oude Langendijk, te wensen overlaat.