Informatiebijeenkomst over toekomst Abtswoudse bos

Staatsbosbeheer heeft plannen met het Abtswoudse Bos aan de rand van Delft. Sinds medio 2000 is dit aangelegde bos open voor het publiek. Behalve bomen en struiken zijn er ook waterpartijen.

Op woensdag 27 oktober organiseert Staatsbosbeheer een informatiebijeenkomst over de toekomst van het bos. Hier is ook de gemeente Delft bij betrokken. In 2020 werd er voor het eerst groot onderhoud gepleegd aan het bos. Toen zijn er een aanzienlijk aantal bomen gekapt. Bezoekers van de bijeenkomst kunnen eigen ideeën inbrengen voor het bos. Ze kunnen hun ideeën en vragen op die avond meteen kwijt bij mensen van Staatsbosbeheer en de gemeente.

Wandelroutes opknappen

Staatsbosbeheer wil het bosgebied aantrekkelijker maken en wil dat het bos beter aansluiten op de wensen van de bezoekers. Een van die wensen is een betere verbinding tussen het bos en de omliggende wijken. En een van de zaken die men wil aanpakken is de entree van het gebied, maar ook de wandelroutes moeten worden opgeknapt zodat ze beter toegankelijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Daarnaast moet er ook een en ander gebeuren aan de bewegwijzering van de wandelroutes.

Eerst melden

De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.30 uur en vindt plaats in de kantine van Vitesse Delft aan de Henk van Riessenlaan 2. Bezoekers van de bijeenkomst moet zich eerst aanmelden. Dat kan door een mail te sturen aan hofvandelfland@staatsbosbeheer.nl met daarin vermeld dat je wil deelnemen aan de bijeenkomst. Doe dit uiterlijk vóór 24 oktober aanstaande. Door de coronamaatregelen is er plek voor maximaal 70 personen.