Inbox van Sylvia Grotten (HvD) stroomde vol na nieuws over hoeveelheid voedsel in verzorgingshuis

De inbox van Sylvia Grobben van Hart voor Delft stroomde vol nadat haar partij een brief van verzorgingshuis Die Buytenweye plaatste. Het verzorgingshuis schreef daarin te bezuinigingen op voedsel, tot ontstellenis van Grobben. Dat vertelde ze afgelopen woensdag in het radioprogramma Delft Centraal van Omroep Delft. Volgens Die Buytenweye gaat het om een misverstand en wordt er niet bezuinigd op voedsel.

“Allemaal mensen hebben gemaild, mensen hebben foto’s gestuurd van eten. Mijn e-mail is dagelijks helemaal vol”, zegt Sylvia Grobben van Hart voor Delft. Zij vertelt over hoe haar partij aan de brief kwam en wat zij daarvan vindt in het onderstaande gesprek:

Die Buytenweye heeft in een reactie op haar website laten weten dat er fouten zijn gemaakt bij het schrijven van de brief en dat er niet in had moeten staan dat er wordt bezuinigd op eten. Volgens het verzorgingshuis gaat het bedrag dat wordt uitgegeven aan eten niet naar beneden. Wel worden de porties verkleind omdat er veel eten zou worden weggegooid.