In 2022 komen de tulpenvelden van DelftBloeit op de Phoenixstraat

De Stichting DelftBloeit fleurt elk jaar een braakliggend terrein in onze stad op met tulpen in allerlei kleuren. Dat zal ook in 2022 weer het geval zijn. Deze keer in samenwerking met Rotary Delft-Vermeer. Bovendien wordt er dan ook meteen geld ingezameld voor de strijd tegen polio.

Het nieuwe tulpenveld komt volgend jaar aan de Phoenixstraat tussen Molen de Roos en de Bagijnetoren. Frans Geerlink, voorzitter van DelftBloeit zegt: “We hebben van de gemeente toestemming gekregen om de groenstroken op de Phoenixstraat te gebruiken voor het planten van de tulpenbollen.”

End Polio Now
Geerlink: “We werken deze keer samen met Rotary Delft-Vermeer. De mensen kunnen tulpenbollen kopen en dan de bollen doneren t.b.v. het tulpenveld. Daarmee steunen ze dan de actie End Polio Now. Een doosje met 25 bollen erin kost €15, -. Hiervan is €10, - bestemd voor het goede doel en dit bedrag wordt door de Bill & Melinda Gates Foundation verdrievoudigd. Een doosje bollen van €15, - levert dus zo’n €30, - op voor de strijd tegen polio”.
 
De tulpenbollen om de stad te verfraaien en End Polio Now te steunen kunnen op deze site worden besteld.

Laurentius Praktijkschool helpt ook mee
“Deze keer willen we ook andere bollen planten. Dat doen we om een betere biodiversiteit te krijgen. Dat is beter voor het insectenleven. We vinden het heel leuk dat leerlingen van de Laurentius Praktijkschool aan de Kappeyne van de Coppellostraat ons gaan helpen bij het planten van de bollen”, vertelt Geerlink tenslotte.
Tulpenveld van DelftBloeit - foto: Frans van Rijnswou