Iglo slaapplek voor dakloze bij Omroep Delft

Dat niet iedere dakloze gebruik maakt van de opvang blijkt vrijdagochtend op het parkeerterrein bij het gebouw van Delft voor Elkaar aan de Van Bleyswijckstraat. Hier heeft waarschijnlijk iemand de nacht doorgebracht in een iglo.

In de stevig gebouwde iglo is bij de ingang een vuurplaats gemaakt waarin veel houtskool ligt. In de iglo zelf liggen meerdere bierflesjes. Ook ligt er bij de ingang een winkelwagen op zijn zij met daarop een bijl. Waarschijnlijk is die gebruikt om het hout te hakken voor het vuurtje.

Lees ook: Schaatspret op de Delftse grachten >

Een journalist van Omroep Delft, waarvan de redactie ook in het pand gehuisvest is, ontdekte vanmorgen vroeg de iglo en heeft de politie gealarmeerd vanwege de bijl. De politie heeft de iglo kapot gemaakt met de bijl die er lag en daarna is het voorwerp meegenomen naar het politiebureau. Het is nog onbekend wie de nacht in de iglo heeft doorgebracht.
(Tekst loopt door onder de foto)

Volgens een woordvoerder van de gemeente Delft hoeft er niemand buiten te slapen. Juist met deze weersomstandigheden is er opgeschaald in het aantal overnachtingsplekken voor dak- en thuislozen. Ook zijn de tijden uitgebreid van de nachtopvang, waardoor dak-en thuislozen langer binnen kunnen blijven. Volgens de woordvoerder van de gemeente was het aantal daklozen 179 medio januari.