‘Het tentenkamp bij TU blijft tot banden met Israëlisch instellingen worden verbroken’

Sinds vorige week donderdag 23 mei is er een langlopende protestactie bij de TU Delft. Actiegroep ‘Engineering Solidarity Palestine Delft’ (ESP) heeft er een tentenkamp opgezet. Tijdens de eerste vier dagen waren er verschillende activiteiten. Zo werden er banners gemaakt en workshops gegeven over activisme en mentale gezondheid. De actievoerders zeggen deze demonstratie niet te beëindigen totdat hun eisen worden ingewilligd.
TU Delft protestactie | @Julia Jouwe

De actie die dit weekend plaatsvond verliep rustig. ‘’Het was erg gezellig, we voelen ons zeer gesteund door studenten, docenten en de beveiliging van de TU Delft. Er wordt zo goed mogelijk voor ons gezorgd en we voelen ons hierdoor ook veilig. Daarnaast hebben we ondertussen interessante gesprekken met voorbijgangers’’. Dat zegt Mare van de organisatie van ESP Delft.

Op dit moment is de actie nog steeds bezig. Ook voor deze week staan er verschillende activiteiten op de planning, zoals een lunch lezing, filmvertoningen en informatieve gesprekken. Mare zegt: ‘’Het tentenkamp blijft sowieso tot de banden met de Israëlisch instellingen worden verbroken’’.

‘Nietszeggende reactie’
Mare: ‘’We houden de moed hoog. Elke nacht zijn er ongeveer tien mensen die blijven slapen in de tenten. Overdag wisselt het hoeveel mensen er zijn en wanneer er activiteiten zijn’’.

De organisatie kreeg dit weekend een mail van voorzitter Rob Mudde van het College van Bestuur (CvB) over de actie. Mudde was, volgens Mare, ‘blij dat de actie rustig verliep en de studenten mogen blijven zitten’. Verder was het CvB niet ingegaan op de eisen van actiegroep ESP Delft.

Mare zegt over de reactie van het CvB: ‘’We vinden het een nietszeggende, lege reactie. Het laat zien dat de TU Delft het protest niet serieus neemt’’.

TU Delft Tentenkamp | @Julia Jouwe