Halen en brengen door Fier Fietskoerier

Delft -07-10-2020 - Ze rijden al rond sinds april en zijn in september officieel gestart: de koeriers van Fier Fietskoerier. Dagelijks bezorgen zij pakketten door Delft. Het is na KopieKoffie en PrintPlezier de derde onderneming van sociaal ondernemer Harmen van der Laan.


“De plannen voor Fier Fietskoerier waren er al een paar jaar. Ook waren we al ver met de voorbereidingen. Toen kwam corona. Die heeft het een zetje gegeven. Terwijl we in ons ‘zusje’ de sociale onderneming KopieKoffie veel minder konden doen, steeg de vraag naar pakketbezorging enorm en zijn we maar gestart”, zo blikt Van der Laan terug op de ‘geboorte’ van Fier Fietskoerier.

Brengen en halen
Steeds meer winkels zijn online actief en er komen steeds meer webshops. De vraag naar pakketbezorging (Van der Laan: “Én ophalen, want dat doet Fier Fietskoerier ook!”) heeft er nu al toe geleid dat Fier Fietskoerier moest verhuizen naar een groter pand, de voormalige wasstraat aan de Vulcanusweg. “ De oude wasstraat doet nu op een nieuwe manier dienst: de bakfietsen van de fietskoeriers rijden er aan \ de ene kant leeg in, de pakketten worden ingeladen en ze rijden er aan de andere kant weer uit, op weg om te bezorgen in Delft,” aldus een trotse Van der Laan.
Inmiddels hebben de fietskoeriers al duizenden pakketten bezorgd, dagelijks komen ze in elke wijk of buurt in Delft. Van der Laan: “De bezorging met Fier Fietskoerier is geruisloos en schoon, alles gebeurt op de fiets. We zijn aangesloten bij het landelijke netwerk van fietskoeriers. Daardoor kunnen we samen met 40 andere fietskoeriers-ondernemingen heel Nederland bedienen. We bezorgen post en pakketten niet alleen, maar halen ze in Delft ook op om te versturen. Dat kan nog op dezelfde dag. Lokale partners als I Change, PrinterPro en Laatste Eer maken al gebruik van deze schone service.”

Fietskoerier loopt als een trein
Waar zit nou de sociale impact in? Van der Laan: “Die zit ’m niet alleen in de schone en snelle logistiek in Delft, maar ook in het feit dat het werk oplevert aan mensen die lastiger aan een baan kunnen komen. En we bieden bedrijven die graag willen bijdragen aan maatschappelijk ondernemen, de mogelijkheid daarvoor. Door gebruik te maken van Fier Fietskoerier. We leveren minimaal dezelfde bezorgkwaliteit, én halen daarnaast ook de pakketten op, tegen zeer concurrerende tarieven.” Fier Fietskoerier gaat inmiddels als een trein, en levert nu al werk op voor tien mensen. “De komende tijd gaan we samen met Delftse partners LessGo en IziPac de schone stadslogistiek verder uitrollen, dus we verwachten nóg meer mensen aan een baan te kunnen helpen.”

Meer weten? Kijk op de website van Fier Fietskoerier.

fietskoerier