Haal een Delfts Blauw voetje bij Royal Delft

Delft, 20-11-2020 – Deze week ontving Henk Schouten, directeur van Royal Delft, de eerste vijf sokken van de nieuwe Delfts Blauwe sokkenlijn van ONSOCKS. Schouten was zeer in zijn nopjes met de nieuwe sokken, die hij meteen aantrok. “De sokken zijn gebaseerd op de topstukken van Royal Delft. De kracht van Delfts Blauw is prachtig gevangen in het garen. En het loopt heerlijk’, zei hij daarna trots.
Henk Schouten, directeur van Royal Delft, ontving de eerste vijf sokken van de nieuwe Delfts Blauwe sokkenlijn.

Matthijs de Groot van ONSOCKS wist dat de “de oorsprong van Delfts Blauw niet alleen in Delft ligt”. Hij vertelde : “Als je dieper op Delfts Blauw inzoomt zijn er mooie patronen te zien. Lijnen die verder gaan dan Delft. Vanuit de hele wereld zijn er invloeden aan te wijzen die gezorgd hebben voor de evolutie van Delfts Blauw. Door de eeuwen heen hebben bijvoorbeeld oorlog en geloofskwesties migratie in de hand gewerkt. Kunstenaars en vaklieden verlieten vaak huis en haard om honderden kilometers verderop – daar waar het veilig was – neer te strijken en verder te gaan met het uitoefenen van hun beroep. Dat bracht nieuwe invloeden. En juist het delen van die kennis, inspiratie en vaardigheden heeft ervoor gezorgd dat Delfts Blauw alleen maar mooier en interessanter is geworden. De kleur, de sterkte en de fijnheid van de voostelling”.

Gemaakt van PET-flessen en gerecyclede garens
De sokken zijn hoofdzakelijk gemaakt van gerecyclede garens en PET-flessen en vervaardigd in Nederland. De sokken zijn verkrijgbaar in de museumwinkel bij Royal Delft en online via de webshop van ON Socks voor 24,95