Grote drukte dwingt Museum Prinsenhof Delft tot invoer tijdsloten

De tentoonstelling ‘Het Delft van Vermeer’ in Museum Prinsenhof Delft is al vanaf de opening in februari dit jaar zeer succesvol en trekt dagelijks veel bezoekers. Vanwege deze grote belangstelling voert het museum nu tijdsloten voor de online tickets in.

Zo kunnen zoveel mogelijk bezoekers van de tentoonstelling op een prettige manier van de tentoonstelling genieten. De Vermeer-expositie in het Rijksmuseum is reeds lang uitverkocht. In Museum Prinsenhof kunnen bezoekers dus nog wel terecht. De tentoonstelling over het leven van Johannes Vermeer is nog t/m 4 juni 2023 te zien.

Online tickets met tijdslot

De belangstelling voor ‘Het Delft van Vermeer’ is groot. Vermeer is een van de meest geliefde kunstenaars van de 17de-eeuw. Het Museum Prinsenhof Delft meldt nu dat om een prettig bezoek te kunnen garanderen een tijdslot wordt ingevoerd.. Door vooraf online tickets te boeken, verzekeren bezoekers zich van toegang tot de tentoonstelling op een door hen gewenste dag en tijdstip. De museumbezoeker kan kiezen voor entree tussen 11-13, 13-15 of 15-17 uur. Vanaf het startmoment van het gekozen tijdslot heeft de bezoeker een binnenkomstperiode van 2 uur. Eenmaal in het museum kan je zo lang blijven als je wilt.

Het Delft van Vermeer is overal

Johannes Vermeer is een uitzonderlijk kunstenaar. Van over de hele wereld reizen kunstliefhebbers deze maanden naar het Rijksmuseum in Amsterdam om zijn schilderijen te zien. Ook Delft krijgt veel aandacht van liefhebbers van de Delftse grootmeester. De tentoonstelling in het Prinsenhof, de tentoonstelling in de etalages van winkels en ramen van woningen en in het Vermeercentrum trekken kunstliefhebbers naar de geboortestad van Vermeer. De stad Delft en het netwerk om Vermeer heen hem hebben beïnvloed, geïnspireerd en gevormd tot de wereldberoemde kunstenaar die hij is geworden. Dat is o.a. te zien op de tentoonstelling ‘Het Delft van Vermeer’. Ook de werken die op de route in de stad zijn te bewonderen laten zien dat hij een van de meest geliefde kunstenaars uit de 17de eeuw is. Via de route maken de bezoekers op een leuke manier kennis met de stad van Vermeer.

Online tickets

De online tickets zijn verkrijgbaar via prinsenhof-delft.nl. Tijdens de tentoonstelling Het Delft van Vermeer is Museum Prinsenhof Delft ook op maandag geopend. Gedurende die periode is het museum dagelijks open van 11 tot 17 uur.

Museum Prinsenhof Vermeertentoonstelling - foto Marco Swart