Grootheden uit de jaren ‘60 samen tentoongesteld tijdens Prinsenhofweekend

Bezoekers van het Prinsenhofmuseum krijgen dit weekend de kans ‘de nationale betekenis en internationale reputatie van Delft’ te ontdekken. Ook is er een nieuwe, nog nooit eerder vertoonde, tentoonstelling te bezichtigen.

 
‘Lothar Wolleh ontdekt Jan Schoonhoven: Meesters in Ritme en Licht.’ zo heet de nieuwe tentoonstelling. Dit bijzondere verhaal belicht een buitengewone vriendschap tussen de Delftse beeldend kunstenaar Jan Schoonhoven en de Düsseldorfse fotograaf Lothar Wolleh.

 

“Voor het eerst in de geschiedenis worden deze twee grootheden uit de jaren zestig gezamenlijk tentoongesteld”, vertelt Marloes Koster, woordvoerder van Prinsenhof, met enthousiasme. De tentoonstelling duurt tot 7 januari 2024.

 

Prinsenhofweekend
Naast het bezichtigen van de tentoonstelling zijn er veel activiteiten georganiseerd, waaronder: workshops, flitstours, voorleessessies, museumbioscopen en live muziekoptredens. "Daarnaast," vertelt Koster, "is er de gelegenheid om een zelfportret te maken. Dit onder leiding van Street art kunstenaar Micha de Bie."

 

Dit is allemaal te doen tijdens het evenement ‘Prinsenhofweekend’ wat op donderdag 21, zaterdag 23 en zondag 24 september gehouden wordt, in en rondom het museum. Op de website van Museum Prinsenhof staat het hele programma met alle activiteiten.
Museum Prinsenhof