Gratis theatervoorstelling tegen kinderarbeid in kledingindustrie

In Duurzaamheidscentrum Papaver aan de Korftlaan wordt op zondagmiddag 7 november om 14.00 en 15.00 uur een voorstelling gespeeld door Theatergroep Maskerade over de strijd tegen de kinderarbeid in de kledingindustrie. De dertig minuten durende voorstelling is gratis te bezoeken.

Theatergroep Maskerade komt uit Waddinxveen en heeft speciaal voor kleine zalen en voor op straat een voorstelling gemaakt over dit onderwerp. De voorstelling bevat zowel toneel als zang als film. Fairtrade thema’s spelen een belangrijke rol in het door de groep zelf geschreven stuk. De voorstelling is dan ook georganiseerd in het kader van de Fairtrade week

Lange strijd

De strijd tegen kinderarbeid in Nederland begon in 1863 met de publicatie van het boek Fabriekskinderen van schrijver Jacob Cremer. Maskerade bewerkte dat boek tot een straattheaterstuk. In de voorstelling van Maskerade zijn filmbeelden van dat optreden verwerkt. De schrijver zelf komt aan het woord over de betekenis van zijn werk en leest voor uit zijn beroemde boek. Roelof Schut van Theatergroep Maskerade interviewt voorzitter Marleen Korver van de gemeentelijke Fair Trade werkgroep Delft vertelt over wat deze organisatie doet en welke doelen nagestreefd worden.