Gluren bij de Buren organiseert tuineditie, aanmelden kan nog tot 1 augustus


In september wordt het jaarlijkse huiskamerfestival ‘Gluren bij de Buren’ weer georganiseerd. Maar er is een verschil met andere jaren: de aankomende editie is een tuineditie.

Acts en tuineigenaren hebben nog twee weken de tijd om zich in te schrijven want op 1 augustus is de deadline. De organisatie hoopt zoveel mogelijk acts uit de buurt een plek te geven in verschillende Delftse tuinen.

Toneel
Op 26 juli maakte het kabinet bekend dat meerdaagse festivals niet door konden gaan tot 1 september, of eendaagse festivals of evenementen zoals Gluren bij de Buren wel door kunnen gaan is nog niet duidelijk. De verwachting is dat hier meer duidelijk over wordt tijdens de persconferentie op 13 augustus.

Voor nu lijkt het erop dat het huiskamerfestival gewoon door kan gaan. Om 12:00 uur op zondag 5 september wordt de tuineditie van het festival afgetrapt. In de verschillende tuinen zullen podiumkunstenaars van alle disciplines te zien zijn. Van muziek tot toneel. Het festival duurt tot 17:00 uur diezelfde dag.

Stadstuin
‘Tuin’ beperkt zicht tijdens dit festival niet slechts tot de achtertuin, want ook in stadstuinen of in een gezamenlijke binnentuin kunnen festiviteiten worden georganiseerd. De verschillende tuineigenaren die zich aangemeld hebben zijn ‘mooi verspreid door Delft’ zo melden de organisatoren, maar er is zeker nog ruimte voor meer acts.

Aanmelden als act of tuineigenaar kan via de website van Gluren bij de Buren. Daarnaast meldt de organisatie ook nog op zoek te zijn naar lokale samenwerkingen, dit kan via het mailadres: delft@glurenbijdeburen.nl.