Gewonden bij keukenbrand in restaurant

In een restaurant aan de Oude Delft in het centrum van Delft heeft brand gewoed. Het vuur begon in de keuken van de zaak Street Food By Han en sloeg over naar de afzuigkap. Bij de brand zijn drie mensen gewond geraakt. Zij liepen brandwonden op en ademden rook in.
Brand bij Restaurant aan de Oude Delft | ©District 8

Dat meldt Omroep West. Het vuur werd om 16.15 uur aan de meldkamer doorgegeven en ontstond door werkzaamheden in de keuken. De brand is in de afzuigkap geschoten en bevond zich daarna tussen een vloer en een plafond. Opgetrommelde brandweerlieden hebben een deel van het plafond moeten slopen om de boel te blussen.

Drie personen raakten gewond. Zij liepen brandwonden op en ademden rook in. Het drietal is naar het ziekenhuis gebracht, zegt een woordvoerder van de brandweer tegen Omroep West. Onduidelijk is nog hoeveel mensen er exact binnen waren toen de brand uitbrak.

'Grote brand'
Er werden meerdere brandweerwagens naar de Oude Delft gestuurd om het vuur te bestrijden, waaronder een hoogwerker. Om snel voldoende hulpverleners aan de Oude Delft te krijgen, werd kort opgeschaald naar 'grote brand'.