Gevonden lichaam in singel is van vermiste Jim (26)

De politie heeft het lichaam van de vermiste Jim gevonden. Dat laat een familielid maandag weten aan Omroep West. De 26-jarige man uit Delft werd zondagochtend 12 februari in het water langs de Oostsingel in Delft ontdekt. Daarmee komt een einde aan vijf weken van onzekerheid.


Jim raakte op donderdag 12 januari vermist. Op die dag bezocht hij zijn moeder in Naaldwijk. Daarna is hij terug naar huis in Delft gegaan en mogelijk vertrok hij daar tussen 20.30 en 21.30 uur. Vanaf dat moment ontbrak ieder spoor van hem.

De afgelopen weken is met man en macht naar Jim gezocht. Zo ook in recreatiegebied Delftse Hout in Delft en bij de Dobbeplas in Nootdorp. Dat waren bekende plekken voor Jim.

Aan die zoekacties namen zo'n 135 vrijwilligers van het Veteranen Search Team deel. Het waren uiteindelijk leden van een roeivereniging die het lichaam vorige week zondag vonden en de politie op de hoogte brachten.

Geen misdrijf
De politie heeft bekendgemaakt dat uit onderzoek is gebleken dat de aangetroffen man niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch via 0800-0113.