Gemeente gaat burgers mailen over buurtnieuws

Berichten die direct impact hebben op de stad of buurt, denk aan bijvoorbeeld verbouwingen of kapvergunningen, moet de overheid bekend maken. De bekendmakingen staan op de website van de overheidsinstelling. In een poging transparanter te zijn, wordt deze informatie vanaf 8 april 2024 ook via de mail gedeeld.
Stadskantoor | © Joram Niese

Op deze manier wil de gemeente informeren over wat er besloten wordt over de buurt. Daarnaast moet duidelijker worden waar men bezwaar kan indienen of inspraak kan krijgen.

Welkomstmail
8 april wordt er eerst een welkomstmail gestuurd. Iedere Delftenaar van 25 jaar en ouder krijgt deze mail, als het mailadres bekend is bij MijnOverheid. In de welkomstmail staat alle benodigde informatie. Vervolgens kan er een keuze gemaakt worden hoe vaak iemand de ‘Berichten over uw Buurt’ per mail wil ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan.

Voor mensen die geen mails willen ontvangen is er in de welkomstmail de optie om direct uit te schrijven.

Phishing
De welkomstmail komt van Overheid.nl. Hier staan links in naar verschillende webadressen, zodat informatie gemakkelijk en snel toegankelijk wordt. Echter zijn er criminelen die hier misbruik van maken, wat phishing heet. Controleer altijd eerst de afzender, noreply@overheid.nl, voordat u op een link klikt.