Gemeente beloont mensen die zelf huis isoleren

Delftenaren die zelf hun huis isoleren krijgen een tegemoetkoming van de gemeente. Woningeigenaren die aan de voorwaarden voldoen en zelf isolatiemaatregelen uitvoeren, kunnen een cadeaubon van 1500 euro krijgen.
Isolatie wordt aangebracht in een binnenmuur | © Unsplash

De voorwaarden voor de cadeaubon zijn: u heeft een eigen koopwoning en u bent geen lid van een VvE, de WOZ-waarde van uw huis is lager dan 429.000 euro (op 1 januari 2022), uw huis heeft een energielabel D of lager, of aantoonbaar twee slecht geïsoleerde bouwdelen. Mensen die hieraan voldoen hebben hier van de gemeente ook al een brief over ontvangen. Voor iedere woning die aan de voorwaarden voldoet is maximaal één cadeaubon mogelijk.

Via een persoonlijke code in de brief kunnen deze mensen de cadeaubon via de website van de gemeente aanvragen. Met de bon kunnen de huiseigenaren isolatiematerialen kopen voor vloer, kruipruimte, dak en/of gevel. De bon is in te wisselen bij lokale bouwmarkten in Delft of bij de WoonWijzerWinkel, een webshop met een gelijknamige showroom in Rotterdam.

Indien u denkt recht te hebben op de cadeaubon maar u geen brief heeft ontvangen, dan kunt u deze aanvragen via de website van WoonWijzerWinkel.

Klik hier voor meer informatie.