Ga stemmen op 15 maart

Op woensdag 15 maart mag iedereen die 18 jaar of ouder is weer kiezen. Het gaat om twee verkiezingen: de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen.

De provincie

Kiezen is niet alleen een recht, het is een ‘voorrecht’. In veel landen is het geen vanzelfsprekendheid. In ons land is voor dat recht ook lang gestreden. In de provincie gaat het over de indeling van de ruimte. Wat moet er komen? Een woonwijk, een bedrijventerrein of blijft het gewoon natuur? Dit zijn de beslissingen die in de provincie vallen en waar de gemeenten rekening mee moeten houden. Heb jij daar een mening over? Ga stemmen! Als je dat niet doet, word je zeker niet gehoord.

Het Hoogheemraadschap

Op 15 maart kies je ook het nieuwe bestuur van het Hoogheemraadschap van Delftland. Zij gaan over de toekomst van ons water: sterke dijken, sterke kades en gezonde duinen, schoon water en droge voeten. Wij wonen in een gebied dat voor meer dan 50 procent onder het zeeniveau ligt. Goed waterbeheer is dus van levensbelang. De snelheid waarmee ons klimaat verandert, vergt een scherp en kundig bestuur. Ga stemmen en bepaal de toekomst van ons water.