Ga op zoek naar hartjes in de binnenstad van Delft

Tijdens deze kerstvakantie hoef je niet te vervelen, want er is sinds 24 december een speurtocht door de binnenstad van Delft. Bij de ramen van tientallen studentenhuizen en sociëteiten hangen blauwe hartjes. De gedachte erachter is om de verbinding tussen de studenten en de stad te vergroten. De speurtocht bestaat niet uit zoveel mogelijk hartjes tellen, maar tijdens de tocht krijg je ook verschillende feitjes van studenten.

Delftse studenten en de koepelverenigingen, zoals de sport en cultuur verenigingen raad hebben de speurtocht georganiseerd. Jochem den Nijs is één van die organisatoren. Volgens den Nijs loopt de verbinding tussen de Delftenaren en studenten niet altijd goed. ‘Daarom willen we met deze speurtocht de verbinding verbeteren. Ook is het doel om iets meer bewust te worden hoeveel studenten er eigenlijk in de binnenstad wonen’.

Vaste Route
De speurtocht heeft geen vaste route, je kan eigenlijk vanaf elk punt in de stad beginnen. Er is geen prijs voor degene die de meeste sterren vind, het is vooral om plezier te hebben en een leuk uitje voor ouders en hun kinderen. ‘Verder zit er geen tijd verbonden aan de speurtocht, zo kan je een half uur lopen of drie uur’ zegt Den Nijs.

Schatkaart
Op de website van de uitagenda kan je een schatkaart downloaden. Op die kaart vind je dan de vragen en weetjes over studenten. Mocht je het antwoord op de vraag echt niet weten, dan kan je hem vinden op de achterkant van de poster. Hier staan ook nog leuke weetjes en uitleg bij de antwoorden. ‘De speurtocht is officieel tot 9 januari, maar de studenten hopen dat het nog langer mag blijven hangen’ zegt Den Nijs.