Fonds om arme Delftenaren te kunnen laten sporten nu beschikbaar

Vanaf deze week kunnen volwassen Delftenaren die daar recht op hebben geld aanvragen om te sporten of met cultuur bezig te zijn. Het Volwassenfonds Sport en Cultuur is bijvoorbeeld bedoelt om te helpen contributie of spullen te betalen. Mensen met een inkomen tot 110% van het bijstandsniveau kunnen tot 300 euro aan steun aanvragen om bijvoorbeeld de contributie voor een sportvereniging te betalen. Het gaat om zo’n 6500 mensen.
Wethouder Joëlle Gooijer en Penningmeester van het Volwassenenfonds Casper van den Bergh ondertekenen de samenwerking | Gemeente Delft


Het Volwassenfonds Sport en Cultuur heeft als doel om mensen die maar moeilijk rond kunnen komen de mogelijkheid te bieden om te sporten of met cultuur bezig te zijn. Hiervoor werken zij samen met gemeentes. De gemeente Delft heeft besloten ook met dit fonds in zee te gaan, om Delftenaren die op of net boven bijstandsniveau leven te helpen. In totaal stelt de gemeente 451.000 euro beschikbaar om dit mogelijk te maken.

Aanmelden
Mensen die zich aan willen melden voor deze steun kunnen dat niet zelf doen. Dit moet gaan via een budgetbeheerder of een organisatie als Delft voor Elkaar of ISOFA. Die regelen een intermediair die vervolgens de aanvraag doet. Vaak is dit iemand die hen al begeleid.

De Delftse Sportraad, die de belangen van sportverenigingen in Delft behartigt, reageert enthousiast op dit nieuws: “Het zou toch het fantastisch zijn als alle sportverenigingen de samenwerking met het fonds aangaan, zodat alle inwoners uit Delft de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan sport en cultuuractiviteiten!”