Extra ingelaste raadsvergadering in Delft volgende week over energietoeslag

 

Er komt een extra raadsvergadering over de regels voor de energietoeslag in Delft. Na een lange discussie tijdens de raadsvergadering donderdagavond concludeerde de raad dat er nog teveel onduidelijk was om te stemmen. De raad besluit nu volgende week of inwoners die net teveel verdienen voor de energietoeslag 500 euro gaan krijgen van de gemeente.

De discussie draait om de groep mensen die net buiten de boot valt voor de toeslag: “Waarom krijgt iemand die twee tientjes te veel betaald maar wel door het ijs zakt geen toeslag”, zei Jorrit Treffers van Volt, die samen met de SP het voorstel indiende om deze mensen 500 euro te geven.

Een meerderheid van de partijen leek zich na een lange discussie te kunnen vinden in het voorstel, dat de gemeente 7 ton zal gaan kosten. Maar omdat de discussie rommelig verliep en niet alle raadsleden het idee hadden nog duidelijk te hebben waarover ze gingen stemmen is de stemming uitgesteld. Het voorstel daarvoor kwam van het college: ‘Het leek ons wijzer om dat er niet vanavond er doorheen te jassen’, zei wethouder Joëlle Gooijer. ‘Niet omdat we bang zijn voor het besluit, maar omdat we het goed willen doen’. Volt en de SP waren het niet eens met de beslissing.

Tijdens de extra ingelaste raadsvergadering komende week gaat de raad nu een besluit nemen. Het is nog onduidelijk op welke dag de vergadering plaats gaat vinden. Wethouder Gooijers heeft aangegeven dan met duidelijkheid te komen over wat het voorstel precies zal betekenen voor Delft.