DUPON krijgt groen licht voor bouw De Hooghe Delft.

Gemeente Delft en DUPON Vastgoed ondertekenden dinsdag 6 december de koop- en realisatieovereenkomst voor de ontwikkeling van De Hooghe Delft. Het plan bestaat uit 27 koopappartementen en kantoorruimte. Filmhuis Lumen krijgt er ook onderdak. De Hooghe Delft wordt gebouwd aan de Ireneboulevard en het Van Leeuwenhoekpark.

De Hooghe Delft bestaat uit tien verdiepingen en wordt daarmee een hoogteaccent aan het Van Leeuwenhoekpark. Filmhuis Lumen wil zich vestigen op de onderste twee verdiepingen. De bijbehorende horeca krijgt een terras in het park. Op de andere verdiepingen komen kantoren en 27 koopappartementen. De Hooghe Delft wordt een duurzaam gebouw met een bijzonder laag energieverbruik: onder meer door goede isolatie, efficiënte installaties met PV-panelen en de toepassing van aardwarmte en -koeling. Ook is er rekening gehouden met klimaatadaptatie en natuurinclusie. Op de daken is ruimte voor de berging van regenwater en in de gevel komen neststenen voor vogels en insecten, die worden aangetrokken door het naastgelegen park.

Trots op dit project

Marc du Pon, directeur van DUPON Vastgoed: “We zijn bijzonder trots op deze mijlpaal. Het project kent een lange voorgeschiedenis. Deels veroorzaakt door de complexiteit van het mengen van meerdere functies in één gebouw. En deels door omstandigheden van buitenaf, zoals COVID-19 en de recent sterk gestegen bouwkosten. Met de ondertekening van deze koopovereenkomst, het verhuisbesluit van Filmhuis Lumen én de voorspoedige verkoop van de 27 appartementen, kunnen we ons nu eindelijk gaan voorbereiden op de uitvoering van dit bijzondere project.”

Verhuizing Filmhuis

Filmhuis Lumen nam vrijdag2 december het officiële besluit om te verhuizen naar De Hooghe Delft, onder voorbehoud van definitieve overeenstemming over de banklening. Daardoor groeit het filmhuis van twee naar vier filmzalen. Het krijgt daardoor ruimte om het aanbod te vergroten. Ook komt er zo meer ruimte voor randprogrammering en filmeducatie. Bovendien biedt de nieuwe locatie de mogelijkheid om openluchtfilms te vertonen in het Van Leeuwenhoekpark.

Nieuw Delft nu echt onderdeel Delft

Frank van Vliet, wethouder Nieuw Delft en Cultuur: “De eigenheid van Filmhuis Lumen staat als een huis. Of dat nu in een oud of nieuw gebouw is, aan het Doelenplein of in Nieuw Delft. Het filmhuis houdt zijn eigen sfeer, ook straks. Maar dan wel met ruimte om in de toekomst nog meer kwaliteitsfilms te kunnen vertonen. Én natuurlijk met een prachtig park voor de deur. Met de komst van het filmhuis, horeca, wonen en werken wordt Nieuw Delft echt onderdeel van de levendige stad die Delft is.”

De Hooghe Delft